Monday, June 8, 2015

Vindecare prin Masaj Tantric

copiat și inserat din http://jurnaldecuplu.com/2015/06/01/vindecare-prin-masaj-tantric/

Vindecare prin Masaj Tantric

June 1, 2015 by  

tantra_oil

În acest weekend am participat la un curs de masaj tantric organizat de Școala Mișcării Tantrice. A fost o experiență interesantă și utilă pentru noi ca și cuplu și dorim să vă împărtășim și vouă câte ceva din magia masajului tantric, așa cum am fost inspirați de Michal Marek Griks, facilitatorul acestui curs și de propriile noastre trăiri.

Ce este masajul tantric?

Înainte de toate este important să clarificăm că masajul tantric NU este masaj erotic sau de relaxare! În masajul tantric procesul are loc mai mult la nivel energetic decât fizic și nicidecum nu urmărește o excitație la nivelul organelor sexuale sau o "finalizare". Acest masaj generează un flux profund de energie, promovând conectarea pe mai multe nivele, între sexualitate, iubire și spiritualitate, precum și între cel ce oferă masajul și cel care îl primește. Așadar cel mai important lucru îl reprezintă conexiunea, cei doi parteneri fuzionând la nivel energetic. În momentul în care partenerii conștientizează acest lucru, masajul începe să curgă de la sine, putând să-i conducă pe cei doi dincolo de plăcerea fizică, sexuală, către o profundă vindecare la nivel energetic. 

În timpul masajului tantric pot să iasă la suprafață răni din copilărie sau traume profunde ale ființei noastre. Este important să le permitem stărilor să fie, iar partenerii să se susțină reciproc în acest puternic proces de vindecare, observând ce se simte, fără a forța nimic, fără a fugi de stări, fără a se ascunde. Spațiul sacru creat de conexiunea și energia formată în cadrul masajului tantric le oferă partenerilor posibilitatea de a merge până în cel mai adânc punct al rănii descoperite, permițând acesteia să iasă de tot la suprafață și prin iubire, înțelegere și susținere, să o vindece împreună. Procesul de vindecare este unul revelator și eliberator, deoarece ne trimite în cele mai ascunse colțuri ale sufletului nostru, lăsându-ne să ne vedem și să ne recunoaștem toate acele convingeri și blocaje pe care nu am vrut să le acceptăm până acum. Odată recunoscute și acceptate, acestea pot fi eliminate și vindecate.

Pe lângă procesul de vindecare, în Tantra este întâmpinată într-un mod sacru energia sexuală, pe care partenerii o transformă într-o forță vitală, sacră și creatoare, prin păstrarea acesteia în corp, evitând eliminarea și pierderea sa. Acea energie devine extaz, atunci când este adusă la nivelurile superioare ale ființei noastre, cum ar fi: la inimă – pentru a deveni mai iubitor, la nivelul gâtului – pentru a-ți îmbunătăți comunicarea, la nivelul capului – pentru a deveni mai creativ sau spiritual.

Mai jos vom prezenta beneficiile masajului tantric, cu mulțumiri Adei Azap, creatoarea site-ului Info Spiritual.

"Masajul tantric este un instrument pentru:
1 Aprofundarea iubirii față de alții și față de noi înșine;
2 Creșterea intimității;
3 Creșterea energiei;
4 Deblocarea, eliminarea armurii;
5 Echilibrarea energiei în fiecare chakră;
6 Răspândirea energiei;
7 Preludiu și post-ludiu;
8 Vindecare,
9 Creșterea nivelului spiritual;
10 Dezvoltarea conștientizării;
11 Deschiderea către încredere;
12 Atingerea stărilor de fericire și extaz;
13 A învăța să simți extazul fără eliberarea de energie (ejaculare, orgasm cu descărcare);
14 A te simți bine, fără a avea neapărată nevoie de actul sexual;
15 A trăi ca experiență orgasme ale întregului corp;
16 Relaxare, fiind în același timp pe deplin conștient;
17 Sporirea plăcerii

18 Și multe altele … cerul este limita"

Pentru noi, ca și cuplu, participarea la acest curs a adus multe conștientizări și a crescut mult nivelul de intimitate și iubire pură dintre noi. Am învățat să ne respectăm energia unul celuilalt, să ne susținem și să ne încurajăm în eliminarea oricăror blocaje care pot ieși la suprafață în cadrul relației noastre, să înțelegem pe ce aspecte ale vieții noastre mai avem de lucrat, să facem dragoste la nivel spiritual, aducând astfel extaz în întregul nostru corp și multe alte beneficii și instrumente pentru a avea o viață de cuplu fericită și sănătoasă. Așadar recomandăm tuturor cuplurilor o asemenea experiență spirituală sacră, revelatoare și vindecătoare.

Mai multe despre masajul tantric puteți afla citind descrierea cursului. Dar acest gen de masaj se recomandă practicat, pentru a putea înțelege și simți cu adevărat ce presupune.

No comments:

Post a Comment